latinica  ћирилица
15/10/2016 |  13:46 ⇒ 14:02 | Autor: RTRS

Licima sa oštećenim vidom posvetiti više pažnje

Lica sa oštećenim vidom svakodnevno se susreću sa brojnim problemima, zbog čega im je potrebna pomoć društva tokom cijele godine, kaže predsjednik opštinske Organizacije slijepih i slabovidih lica u Prnjavoru Goran Vasić.
Dan slijepih (foto: Tanjug) -
Dan slijepih (foto: Tanjug)

Vasić je povodom obilježavanja Međunarodnog dana bijelog štapa rekao je da je ovoj kategoriji stanovništva potrebno posvetiti više pažnje, zbog nezavidnog položaja u kojem se nalaze.

- O licima sa invaliditetom, o slijepim licima, treba da u skladu sa mogućnostima brinemo, ne samo 15. oktobra već tokom cijele godine. To se odnosi i na republički i na lokalni nivo - poručio je Vasić.

On je istakao važnost učlanjenja slijepih i slabovidih lica u udruženje da bi se upotpunila evidencija o broju ovih lica i uspostavila bolja organizacija rada i djelovanja na terenu, a sve sa ciljem poboljšanja njihovih životnih uslova.

Organizacija slijepih i slabovidih lica u Prnjavoru održala je godišnju Skupštinu na kojoj su razmatrani finansijski izvještaj za 2016. godinu, kao i izvještaji o radu za ovu i planovi aktivnosti za iduću godinu. Ova organizacija je na prigodan način juče obilježila slavu Pokrov Presvete Bogorodice.

Prnjavorska Organizacija slijepih i slabovidih lica trenutno ima 38 članova.

Izvor: SRNA