latinica  ћирилица
18/10/2016 |  16:50 ⇒ 17:26 | Autor: RTRS

Dječji filmski festival počinje 23. oktobra

Svečano otvaranje 12. Festivala za djecu je u nedjelju 23. oktobra u Beogradu sa početkom u 17 časova, a otvoriće ga premijera filma "Trolovi".
Dječiji filmski festival - Foto: B92
Dječiji filmski festivalFoto: B92

U bioskopima širom Srbije Festival za djecu počinje 24. oktobra. Glumica Anđelka Prpić, ambasadorka 12. Dječijeg filmskog festivala Kids festa , svečano će otvoriti najveću manifestaciju u oblasti kulture i zabave za djecu.

Na otvaranju biće upriličen i zabavni program, a nakon premijere animiranog filma "Trolovi", prisutnima će se obratiti i učesnici sinhronizacije, Marko Mandić, Ana Štajdohar, Aleksandra Radosavljević, Ivan Zekić, Ljiljana Stjepanović, Mara Mikić, Milan Antonić, Marko Kon i mnogi drugi.

Dječiji filmski festival se održava širom Srbije od 23. do 30. oktobra u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu i u još trideset gradova širom zemlje.

Tokom festivala prikazuju se najkvalitetnija filmska ostvarenja koja dolaze iz cijelog svijeta (Francuska, Švedska, Norveška, Danska...) za djecu predškolskog i školskog uzrasta, a važan dio festivala jesu i zabavne i kreativne radionice i igraonice u kojima se djeca edukuju o važnim temama na njima prilagođen način. Ove godine raznovrsan program od 20 ostvarenja je podijeljen u dvije cjeline,  program  za djecu od 4-12 godina i  program za djecu od 12-18 godina.

U zabavnim, kreativnim i obrazovnim radionicama učestvovaće brojni animatori i plesne grupe. Klinci i klinceze će imati priliku da učestvuju u kreativnom kutku “Politike za djecu“, igricama sa  „Computerland-om”, „Naxi” karaokama, radionici žongliranja, maloj školi programiranja i mnogim drugim animacijama.

Cijene karata za bioskopske projekcije na festivalu se nisu mijenjale i od danas se mogu nabaviti na svim blagajnama bioskopa.

Izvor: B92