latinica  ћирилица
18/10/2016 |  21:32 ⇒ 21:59 | Autor: RTRS

Izložba visoke italijanske mode u Beogradu

Izložba visoke italijanske mode pod nazivom "Strasti i snovi italijanske mode: Kreativnost, stil, i istraživanje" večeras je otvorena u Konaku Knjeginje Ljubice u organizaciji Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu.
Izložba visoke italijanske mode u Srbiji (foto:.wp.com) -
Izložba visoke italijanske mode u Srbiji (foto:.wp.com)

Ova izložba govori o strastima koje svaki dizajner želi da utka u svoj kreativni proces i o snovima koje kreatori žele da realizuju kroz svoje kreacije, rekla je Tanjugu kustos ove izložbe Alesija Tota.

Posjetioci će imati prilike da vide kreaciju sestara Fontana, haljinu koju je nosila Ava Gardner, a zatim je ta haljina prikazana u jednom drugom svjetlu, u filmu "Sladak život" (La dolce vita) Federika Felinija, gdje je nosi glumica Anita Ekberg, rekla je Tota.

Haljine koje su iskrojene za crveni tepih, u pitanju je haljina modne kuće Armani, koju je nosila Sofija Loren povodom proslave 70-te godišnjice filmskog studija "Činečita" u Rimu, takođe je postavljena ovde rekla je Tota.

Kreacije koje će posjetioci imati priliku da vide karakterišu italijansku kulturu i prikazuju ljepotu italijanskih gradova, a to je kreacija Gaja Matiolija koji ima veliki šlep, boje plavog mora, koji prestavlja Veneciju kao grad u nekom periodu 18. vijeka.

Pored veoma poznatih imena Valentino, Vesaće, Đanfranko Fere, predstavljene su i kreacije mladih umjetnika, kao što je Luana Polimeni, čiji je gornji dio haljine sačinjen od materijala koji je prekriven čistim žlatom, zlatnim listićima.

Haljina za dobrodošlicu, princa Evana von Furstenberga, jeste haljina koja se nalazi na ulazu Konaka Knjeginje Ljubice, a na glavi ovog modela nalazi se pletenica koja pripada Knjeginji Ljubici.

Ova izložba promoviše "Nedjelju italijanskog jezika u svijetu", ovaj događaj se organizuje svake godine u oktobru mjesecu u cilju promovisanja italijanskog jezika, kuture, umjetnosti i nauke i biće otvorena do šestog novembra u Konaku Knjeginje Ljubice.