latinica  ћирилица
19/10/2016 |  08:19 ⇒ 08:19 | Autor: RTRS

MSU RS: Promocija monografije "Inventarska kutija Marije Dragojlović"

U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u 19.00 časova, biće održana promocija monografije "Inventarska kutija Marije Dragojlović" autora prof. dr Milete Prodanovića.
Inventarska kutija Marije Dragojlović - Foto: RTRS
Inventarska kutija Marije DragojlovićFoto: RTRS

- Ova monografija, za koju je osnovni tekst napisao slikar i pisac Mileta Prodanović, koncipirana je kao hipertekstualna monografija i rađena je u formi rječnika, sa oko 50 ključnih pojmova koji sažimaju poetiku, simbole i ključne motive na slikama Marije Dragojlović – navedeno je iz Muzeja savremene umjetnosti RS.

Na promociji knjige govoriće Mileta Prodanović, umjetnica Marija Dragojlović, recenzent knjige dr Јovan Čekić i dizajner monografije Isidora Nikolić.

Mileta Prodanović (1959, Beograd) slikar i pisac, redovni je profesor na Fakultetu likovnih umjetnosti u Beogradu. Izlagao je na više samostalnih i grupnih izložbi u bivšoj Јugoslaviji i u više evropskih gradova (Rim, Tibingen, Tuluza, Venecija, Beč, Grac, Prag, Regensburg, Kijeev). Od 2015. godine, predsjednik je Nacionalnog savjeta za kulturu Republike Srbije.