latinica  ћирилица
19/10/2016 |  08:31 | Autor: RTRS

"Spremala se likvidacija lidera Demokratskog fronta"

Član predsjedništva Demokratskog fronta Milan Knežević izjavio je da su lideri DF-a dobili ozbiljna upozorenja da im se na dan izbora, u slučaju poraza aktuelne vlasti, sprema fizička likvidacija.
Milan Knežević (Foto: Youtube/in4snet) -
Milan Knežević (Foto: Youtube/in4snet)

- Imali smo informaciju da će svi lideri DF-a biti likvidirani, ukoliko se izbornog dana pojave na ulici da bi proslavili izborni rezultat. Nismo htjeli da opterećujemo i alarmiramo javnost i tog dana obišli smo sva naša biračka mjesta - rekao je Knežević na Srpskoj televiziji u Podgorici.

Prema njegovim riječima, sve to trebalo je da bude predstavljeno kao pokušaj opozicije da sruši sistem i njeno učešće u montiranoj "terorističkoj" akciji.

Knežević, koji je predsjednik Demokratske narodne partije, naveo je da je zbog toga uslijedilo i upozorenje ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića da u večernjim časovima ne dolazi do okupljanja simpatizera i članova opozicionih partija, sve do objave konačnih rezultata Državne izborne komisije.

On je dodao da je na isti način reagovao i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, što ukazuje da su, najvjerovatnije, "postojala određena saznanja o mogućim isplaniranim incidentima u toku izborne noći u vezi sa informacijama koje su posjedovali".

Izvor: SRNA