latinica  ћирилица
19/10/2016 |  09:07 ⇒ 09:09 | Autor: RTRS

Drugi festival omladinskih pozorišta Kotor Varoš

U organizaciji Doma kulture "Miroslav - Miro Pejović" iz Kotor Varoša i Fondacije "Šiler helfen leben", od 21. do 28. oktobra u kotorvaroškoj kino-sali biće održan Drugi festival omladinskih pozorišta "Varoš fest".
Kotor Varoš - Foto: RTRS
Kotor VarošFoto: RTRS

Festival će biti otvoren u petak, 21. oktobra, sa početkom u 19.00 časova uz nastup Banjalučkog tamburaškog orkestra.

Predstavu za djecu "Bajka o bajci" odigraće glumci dramske scene Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ "Prosvjeta" iz Prnjavora, dok će pozorište "Duga" iz Lopara nastupiti sa komedijom "Autošovinisti".

U okviru programa, Amatersko dramsko pozorište "Јovan Sterija Popović" odigraće dvije predstave - "Ah, ta ljubav" i "Uspavana ljepotica". Banjalučki "DIS teatar" odigraće "Јezgro napetosti", koji je autorski projekat Stevana Šerbedžije, a mladi glumci ovog teatra predstaviće se sa scenskom fantazijom "Sa one strane ulice".

Glumci Banjalučkog studentskog pozorišta izvešće edukativnu dramu "Stradalnici". Publika će uživati i u hit komediji "Svastike", koju će izvesti glumci Gradskog pozorišta mladih iz Viteza.

"Mostarski tetar mladih 1974" će se predstaviti sa scenskom baladom "Fatima, nevjesta od boli", a posljednji dan Festivala rezervisan je za dramski studio "M.A.S.K.E" iz Kostajnice i komad "Aplauz molim".

Koordinator "Varoš festa" Velimir Dragoljević ističe da će na ovogodišnjem festivalu nastupiti više od stotinu muzičara i mladih glumaca iz sedam gradova BiH.

"Biće prikazano 11 predstava, a pored klasičnih komedija i predstava koje se bave aktuelnim problemima savremenog društva novitet je da će biti odigrane i dvije dječije predstave", rekao je Dragoljević.

Cijena ulaznice za svaku predstavu iznosi 1 KM.

Izvor: SRNA