latinica  ћирилица
19/10/2016 |  11:27 | Autor: RTRS

CG: Objavljen transkript navodnog razgovora Dikića i "Sinđe"

Podgoričke Dnevne novine objavile su danas transkript navodnog razgovora bivšeg šefa srpske Žandarmije Bratislava Dikića sa izvjesnim Sinđom, koji treba da potvrdi da je Dikić sa grupom ljudi planirao hapšenje premijera Mila Đukanovića, ukoliko proglasi pobjedu svoje DPS.
Bratislav Dikić - Foto: TANЈUG
Bratislav DikićFoto: TANЈUG

List tvrdi da je transkript autentičan, i navodi da su razgovori Dikića "sa saradnicima" presretani sedam dana prije parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, koji su održani u nedjelju.

Navodi se da se iz dijela te komunikacije vidi da je bilo koordinacije između Dikića i njegove grupe sa određenim političkim subjektima u Crnoj Gori i paraobavještajnim strukturama iz Rusije, koji vode kampanju protiv NATO-a, pišu Dnevne novine.

Dnevne novine navode da se iz razgovora ove dvojice vidi da su povezani sa nekim domaćim političarima koji imaju namjeru da proglase pobejdu i uđu u Skupštinu, ali da ta koordinacija ide preko nekih paraobavještajnih kanala, u kojima su i neki ruski državljani, i da glavni ima neke veze sa Rusijom.

Prema Dnevnim novinama, razgovor se tiče detalja navodne akcije, koja je u planu, pominje se upad kasno uveče, "poslije proglašenja izbora", ako ne prođe sve mirno, i da sve mora biti završeno "do sutra u podne".

Dikić je dva dana proveo u Podgorici, a kretao se i u pravcu Cetinja, Virpazara i Nikšića, a ne Ostroga, kako je u međuvremenu izjavio njegov advokat, piše list.

Grupa od 20 državljana Srbije uhapšena je na dan izbora u Crnoj Gori, a u utorak je za njih 14 određen pritvor do mjesec dana.

Dikiću je, kako su javili crnogorski mediji, tokom jučerašnjeg saslušanja pozlilo i prebačen je u bolnicu.

Izvor: Tanjug