latinica  ћирилица
19/10/2016 |  12:39 | Autor: RTRS

Đorđević: Prioritet migranti i borba protiv terorizma

Ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević izjavio je da migratorna kretanja i aktivnosti u borbi protiv terorizma ostaju prioriteti djelovanja Ministarstva u narednom periodu.
Zoran Đorđević    (Foto:vijesti.ba) -
Zoran Đorđević (Foto:vijesti.ba)

On je, govoreći na sjednici Odbora Skupštine Srbije za odbranu i unutrašnje poslove, rekao da je angažovanje pripadnika Ministarstva odbrane Srbije na granicama prema Bugarskoj i Makedoniji bilo neophodno jer policija nije mogla da kontroliše dubinu teritorije i spriječi nekontrolisan ulazak migranata.

Đorđević je naveo da je to rezultiralo da je od 15. jula, kada su uspostavljene zajedničke jedinice, spriječen ulazak 12.051 migranata u zemlju, a protiv 56 krijumčara ljudima je podignuta prijava.

-Bilo je potrebno da se granica obezbijedi po dubini i s obzirom na to da Vlada Srbije nije željela da podiže zidove angažovanje pripadnika Vojske Srbije bilo je nužno. Od jula to područje nadleću i bespilotne letjelice - rekao je Đorđević.

Govoreći o stanju na liniji razgraničenja sa samoproglašenim Kosovom, Đorđević je istakao da je stanje pod kontrolom i da Vojska sarađuje sa Kforom u skladu sa ranije potpisanim vojno-tehničkim sporazumom.

On nije želio da odgovori na pitanje kada će Vojska Srbije izaći na granicu sa Albanijom, što predviđa Rezolucija 1244 Savjeta bezbjednosti UN.

Izvor: SRNA