latinica  ћирилица
19/10/2016 |  14:34 | Autor: RTRS

Crna Gora: Zaplijenjeno više od 13,5 kilograma droge

Crnogorski carinici i policajci zaplijenili su više od 13,5 kilograma marihuane i skanka na prelazu Debeli brijeg na granici sa Hrvatskom i Sukobin-Murićani na granici sa Albanijom.
Zaplijena droge (ilustracija) - Foto: FONET
Zaplijena droge (ilustracija)Foto: FONET

Službenici Uprave carina i Uprave policije su, u ponedjeljak ujutro, 17. oktobra, na dva granična prelaza, u razmaku od 20 minuta, otkrili više od 8,5 kilograma marihuane i oko pet kilograma skanka, kaže se u zajedničkom saopštenju uprava.

Na graničnom prelazu Debeli brijeg u automobilu mađarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao mađarski državljanin čiji su inicijali I.T. /30/, otkriveno je 16 pakovanja sa 8.541 grama materije za koju se sumnja da je marihuana, koja se nalazila u specijalno izrađenom skrovištu.

Lice je uhapšeno, droga je oduzeta, a o svemu su obaviješeni policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja, koji su preuzeli lice, drogu i vozilo i o događaju obavijestili državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Na zajedničkom graničnom prelazu Crne Gore sa Albanijom, Sukobin-Murićani, kontrolisano je vozilo "golf četiri", albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao Albanac I.Š. /37/, dok se na mjestu suvozača nalazio G.K. /42/, takođe, albanski državljanin.

Detaljnom kontrolom vozila pronađeno je 10 pvc pakovanja sa oko pet kilograma zelene biljne materije za koju se sumnja da je skank.

U skladu sa Protokolom o radu na zajedničkom graničnom prelazu Sukobin-Murićani, osobe, vozilo i drogu su preuzeli službenici albanske policije radi daljeg postupanja i procesuiranja.

Izvor: SRNA