latinica  ћирилица
19/10/2016 |  17:50 | Autor: RTRS

Srbija: Smijenjeni direktori 11 bolnica

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar smijenio je direktore u 11 bolnica u Srbiji, nakon prvog izvještaja o stanju u tim zdravstvenim ustanovama.
Zlatibor Lončar -
Zlatibor Lončar

Izvještaj su sastavili timovi od najeminentnijih profesora i ljekara koje je imenovalo Ministarstvo zdravlja, a koji su u proteklih sedam dana kontrolisali rad bolnica u Srbiji.

Oni su Lončaru danas podnijeli prve izvještaje koji su rezultat kontrole u oblasti vođenja dokumentacije, higijene, odnosa prema pacijentima, stručnog rada i opremljenost ustanova, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Smijenjeni su direktori opštih bolnica u Aranđelovcu, Majdanpeku, Boru, Gornjem Milanovcu, Negotinu, Kruševcu, Priboju, Vranju i Prijepolju, kao i direktori Zdravstvenog centra u Negotinu i Očne klinike u Nišu.

Direktor opšte bolnice u Valjevu je podnio ostavku iz zdravstvenih razloga, pa će i na njegovo mjesto biti imenovana nova osoba.

U pojedinim bolnicama, odnosno njihovom rukovodstvu, dat je rok od dvije nedjelje da isprave uočene nedostatke.

"Kadrovske promene su samo prvi korak u rešavanju situacije koju smo zatekli. Timovi nastavljaju svoj rad sve dok se sve bolnice ne uvedu u sistem koji podrazumeva poštovanje svih zdravstvenih pravila i protokola", naveo je Lončar u pisanoj izjavi.

Kako se ističe u saopštenju, do petka, 28. oktobra, ministar očekuje izvještaje o stanju u domovima zdravlja i kliničkim centrima.

Izvor: SRNA