latinica  ћирилица
20/10/2016 |  11:08 ⇒ 11:29 | Autor: RTRS

Bratunac-Pronađeni posmrtni ostaci tri žrtve

Na lokalitetima Voljavica i Orlica u opštini Bratunac završena je ekshumacija tokom koje su pronađeni ostaci jednog kompletnog i nekompletni posmrtni ostaci dva tijela.
Tužilaštvo BiH - Foto: RTRS
Tužilaštvo BiHFoto: RTRS

Posmrtni ostaci transportovani su u Komemorativni centar u Tuzli, gdje će metodom DNK analize biti utvrđen identitet žrtava.

Prema veličini kostiju i dostupnim izjavama svjedoka, ostaci dva nekompletna pronađena tijela, vjerovatno, pripadaju dvojici dječaka bošnjačke nacionalnosti uzrasta oko 15-16 godina, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Aktivnosti na terenu i koordinaciju procesa ekshumacije, po naredbi postupajućeg tužioca, vršio je stručni saradnik Posebnog odjeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH.

U procesu ekshumacije učestvovali su službenici Instituta za nestala lica BiH, ljekar specijalista sudske medicine, kao i policijski službenici Policijske stanice Bratunac.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa svim institucijama uključenim u proces traženja i identifikacije nestalih lica, nastavlja intenzivne aktivnosti na traženju nestalih u svim krajevima BiH, dodaje se u saopštenju.

Izvor: SRNA