latinica  ћирилица
20/10/2016 |  11:27 ⇒ 13:26 | Autor: RTRS

Trebinje: Školski objekti ponovo na meti huligana (VIDEO)

U OŠ "Јovan Јovanović Zmaj" u Trebinju, već duže vrijeme suočavaju se sa problemom uništavanja školske imovine.
Trebinje - Škole na meti vanadla - Foto: RTRS
Trebinje - Škole na meti vanadlaFoto: RTRS

Demolirano je i igralište koje je otvoreno za djecu sa posebnim potrebama i osnovce nižih razreda, kao i fasada fiskulturne sale. Savjet roditelja traži hitno rješavanje ovog problema. 

Umjesto na igralištu, đaci nižih razreda čas fizičkog vaspitanja provode u učionici. Na igralištu su pokidane zaštitne mreže, a uprava škole je iz bezbjednosnih razloga sklonila i fudbalske golove. Tako ovaj prostor služi najmanje onima zbog kojih je i napravljen. Noću se ovdje uglavnom okupljaju srednjoškolci i starija lica, koja često budu tu i u toku časova, pa tako ometaju i nastavni proces.

Oštećena je i fasada fiskulturne sale koju je ova škola dobila nakon 30 godina. Zbog opasnosti od prodiranja vode u objekat, koji može da izazove svaka jača kiša, jedna strana zida moraće da se renovira. Sala i igralište su smješteni do školske zgrade, pa je ugrožena i bezbjednost učenika.

- Prije 15 dana imali smo zaista neprijatnu situaciju. Srednjoškolci koji su se igrali na školskom dvorištu loptom su pogodili prozor i tom prilikom lakše su povrijeđena dva naša učenika - kaže direktor škole Darko Јegodić.

I stanari okolnih zgrada žalili su se rukovodstvu škole zbog buke koja se čuje u noćnim čaovima. Zbog svega, upućen je i zahtjev CЈB da pojača patrole u blizini škole. Rukovodstvo škole poručuje da će se obratiti i predstavnicima lokalne zajednice za pomoć u sanaciji oštećenja.