latinica  ћирилица
20/10/2016 |  12:03 | Autor: RTRS

Nastavljena sjednica Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope

Danas je nastavljena sjednica Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope koja se održava u Strazburu a kojoj prisustvuje ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić, u svojstvučlana i zamjenika predsjedavajućeg BH. delegacije.
Lejla Rešić - Foto: RTRS
Lejla RešićFoto: RTRS

Delegatima Kongresa danas se obratila novoizabrana predsjednica Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope, Gudrun Mosler-Tornstrom. Održana je i sjednica Doma regija te debata o socijalnim pravima u Evropi, u svjetlu impelementacije evropske povelje o socijalnim pravima na regionalnom nivou.

 Obavljene su i konsultacije delegata iz Odbora mladih sa ostalim delegatima Kongresa u vezi osnovne teme ovog oktobarskog zasjedanja a tiče se etičnosti i transparentnosti na lokalnom i regionalnom nivou.

 U popodnevnim časovima, delegati Kongresa će se baviti rodnom ravnopravnošću sa akcentom na političku uključenost i angažovanost žena na lokalnom i regionalnom nivou te provedenim izborima u Srbiji.

 Delegaciju BiH čine predsjednik Federacije BiH i šef delegacije Marinko Čavara, ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske i zamjenik šefa BH delegacijeLejlaRešić te potpredsjednica FBiH i sekretar delegacije Melika Mahmutbegović. Delegacija BiH će do marta 2017. godine biti upotpunjena i sa predstavnicima lokalnih zajednica iz Republike Srpske i FBiH.