latinica  ћирилица
20/10/2016 |  14:34 ⇒ 20:02 | Autor: RTRS

Trninić: EK insistira na procesu ubrzavanja izgradnje novog mosta na Savi

Ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske, Neđo Trninić je, gostujući u programu Radija Republike Srpske, izjavio da je primio pismo od predstavnika Evropske komisije u kome se insistira na procesu ubrzavanja izgradnje novog mosta na Savi kod Gradiške. Dodao je da oni upravo imaju viđenje da je problem definitivno sa hrvatske strane.
Neđo Trninić - Foto: RTRS
Neđo TrninićFoto: RTRS

Trninić je izjavio da je ovo ministarstvo realizovalo zaključke sa zagrebačkog sastanka u pogledu obnove dokumentacije koja je potrebna Hrvatskoj i da očekuje ubrzavanje procesa, pošto je Evropska komisija uvažila argumente Republike Srpske i produžila rok za korištenje donatorskih sredstava od 6,8 miliona evra.

On je inicirao novi sastanak sa resornim ministrima BiH i Hrvatske i predstavnicima Evropske komisije i Evropske investicione banke, kako bi se nastavio proces na realizaciji projekta izgradnje novog mosta na Savi kod Gradiške.

- Јa sam danas dobio pismo od njih. Drago mi je da su odobrili pruduženje roka korištenja grant sredstava. Uslovljeno je da će nam to ukinuti ako ustanove da nema pomaka. Ova sredstva su bila ograničena do 31.12. Pošto su se uvjerili da sa naše strane zaista postoji dobra volja, oni su nam produžili taj rok, ali insistiraju na procesu ubrzavanja projekta. Oni su na svoj diplomatski način stavili do znanja da su definitivno shvatili gdje je problem, što je nama izuzetno bitno. Tako da se nadam i daljem njihovom angažovanju i uslovno da kažem i pritiscima na hrvatsku stranu da se počne sa realizacijom ovog projekta - naglasio je Trninić, za Radio Republike Srpske.