latinica  ћирилица
20/10/2016 |  14:46 | Autor: RTRS

Za projekte lokalnih zajednica 800.000 KM

Investiciono-razvojna banka Republike Srpske pozvala je jedinice lokalne samouprave u Srpskoj da do 15. novembra podnesu prijedloga projekata za dodjelu bespovratnih sredstava iz Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Srpskoj u 2016/2017. godini, u iznosu od 800.000 KM.
IRB RS - Foto: RTRS
IRB RSFoto: RTRS

Iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave saopšteno je da pola tog iznosa obezbjeđuje Vlada Srpske iz budžeta, a drugu polovinu Evropska unija posredstvom Razvojnog programa UN.

"Minimalni iznos za projekat je 50.000, a maksimalni 100.000 KM, a projektne prijedloge mogu podnositi jedinice lokalne samouprave, javna preduzeća ili javne ustanove čiji je osnivač jedinica lokalne samouprave", navodi se u saopštenju.

Prema odredbama javnog poziva, podnosilac projektnog prijedloga dužan je da obezbijedi sredstva za sufinansiranje realizacije projekta u iznosu od minimalno 25 odsto od ukupne vrijednosti projekta.

Јavni poziv, koji je raspisan 14. oktobra, objavljen je u dnevnim novinama Glas Srpske i Euroblic, a može se preuzeti i na internet stranici IRB–a i Ministarstva uprave i lokalne samouprave.

Izvor: SRNA