latinica  ћирилица
20/10/2016 |  16:19 | Autor: RTRS

I.Sarajevo: Pritvor za tri lica uhapšena u akciji "Mak"

Okružni sud u Istočnom Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor za tri lica uhapšena u akciji "Mak" zbog sumnje za nedozvoljenu proizvodnju i promet droge.
Zgrada Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu (Foto: sarajevo-rs.com) -
Zgrada Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu (Foto: sarajevo-rs.com)

Pritvor je određen za lica čiji su inicijali S.B, L.S. i Š.A, dok za četvrtog osumnjičenog R.N, koji je u bjekstvu, Sud smatra da prijedlog Okružnog tužilaštva za njegov pritvor nije osnovan.

Iz Okružnog suda potvrđeno je Srni da je pritvor trojici osumnjičenih određen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogli uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati postojeće dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te uticati na svjedoke.

Pritvor je određen i zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti ili dovršiti pokušano krivično djelo, za šta im može biti izrečena zatvorska kazna od tri godine ili stroža.

Policija Centra javne bezbjednosti /CЈB/ Istočno Sarajevo u utorak, 18. oktobra, u okviru akcije kodnog naziva "Mak", uhapsila je S.B, L.S. i Š.A. zbog sumnje da su od marta do oktobra vršili kupovinu i nabavku marihuane i prodavali je većem broju lica na raznim lokacijama.

Na osnovu naredbe Okružnog suda Istočno Sarajevo, policija je pretresla 14 lokacija na području opština Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža, Pale i Novi Grad, Kanton Sarajevo.

Tom prilikom pronađena je određena količina droge, vatrenog oružja i municije, eksplozivnih sredstava, određena količina novca, digitalna vaga, veći broj mobilnih telefona, te veći broj SIM kartica.

Izvor: SRNA