latinica  ћирилица
25/10/2016 |  16:00 | Autor: RTRS

Božović: Katastrofa sve osim pobjede nad BSK-om

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović izjavio je danas da bi sve sem pobjede nad drugoligašem BSK Borčom u osmini finala Kupa Srbije bila katastrofa.
Miodrag Božović        (Foto:crvenazvezdafk.com) -
Miodrag Božović (Foto:crvenazvezdafk.com)

"Јedan od ciljeva je da osvojimo Kup. Iskustvo pokazuje da treba da budemo oprezni jer smo prošle godine eliminisani od Borca, prije dvije godine smo takođe ispali u osmini finala i neće biti lako. Ovo je takmičenje u kojem nema ispravke, nadam se da ćemo da pobijedimo, a sve osim toga bila bi katastrofa", rekao je Božović na konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić.

Božović ističe da poznaje sastav nekadašnjeg superligaša iz Borče, posebno što u svom timu ima nekoliko bivših fudbalera Crvene zvezde.

"Iličić i Marinković su bili sa nama na pripremama u Sloveniji, Јokić i Žerađanin su ponikli u Zvezdi. Igra protiv Zvezde je veliki motiv svim našim bivšim igračima i sigurno će pružiti svoj maksimum, ali, bez namjere da nekog uvrijedim, da su bolji ostali bi ovdje".

Božović je najavio da će sutra pružiti priliku igračima koji nisu imali veliku minutažu u dosadašnjem dijelu sezone, poput Andrije Lukovića i Stefana Miloševića, kao i da je Gelor Kanga povrijeđen.

"Imamo mlade i talentovane fudbalere koji zaslužuju priliku u ovakvim utakmicama, mada prava šansa je tek kada odigraju nekoliko mečeva u kontinuitetu. Ne možete poslije jedne utakmice da kažete da li je to to. Sa druge strane, teško je i svima pružiti priliku. Što se tiče Ilića, na njegovom mjestu je konkurencija oštra, Vijeira će sigurno igrati, a tu su i Orlandić i Sikimić. Teško da će sada da dobije šansu, ali sigurno da ćemo pokušati i njega do kraja sezone da uklopimo u tim".

Božović se kratko osvrnuo na meč protiv Spartaka u Subotici minulog vikenda, istavši da je zadovoljan igrom svog tima, iako nije uspio da pobijedi.

Utakmica između Crvene zvezde i BSK Borče igra se sutra od 16 sati na stadionu Rajko Mitić.

Izvor: Tanjug