latinica  ћирилица
26/10/2016 |  13:02 ⇒ 15:12 | Autor: RTRS

Prijem u Bijeljini za delegaciju iz Langenhagena

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić primio je danas grupu gimnazijalaca i njihovih profesora iz bratskog grada Langenhagena u Njemačkoj i istakao da se nada da će saradnja ova dva grada, osim omladinskog organizovanja, biti proširena i na ekonomsku oblast.
Posjeta njemačkih gimnazijalaca Bijeljini - Foto: SRNA
Posjeta njemačkih gimnazijalaca BijeljiniFoto: SRNA


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je da ovaj grad sarađuje sa Langenhagenom 19 godina u oblasti omladinskog organizovanja.

"Posljednjih devet godina smo i bratski gradovi, i polako se realizuju sve ideje koje smo zamislili. Gimnazijalci iz Njemačke, koji su danas sa nama, obišli su Gimnaziju u Bijeljini, a narednih dana družiće se sa svojim vršnjacima. Osim ovoga, postoji i saradnja kada je riječ o muzičkim školama i centrima za kulturu", rekao je Mićić.

Nastavnik matematike i istorije u Gimnaziji u Langenhagenu Kristijana Bine rekla je novinarima da joj je velika čast što učestvuje u projektu razmjene mladih iz Njemačke i BiH.

"U Bijeljini sam četvrti put i rado dolazim u ovaj grad. Nadam se da će se razmjena mladih nastaviti i u budućnosti", kaže Bine.

Predsjednik Udruženja mladih "Pomoć za mladi život" iz Langenhagena Željko Dragić naveo je da će već u decembru mladi iz Bijeljine otputovati u ovaj njemački grad.

"Ove godine je 80 mladih iz Bijeljine bilo ugošćeno u njemačkim porodicama, a 20 njih iz Langenhagena posjetilo je Bijeljinu. Nastavljamo saradnju i radujemo se novim susretima", dodao je Dragić.

Izvor: SRNA