latinica  ћирилица
26/10/2016 |  13:16 ⇒ 17:58 | Autor: RTRS

U MUP-u Srpske organizovan "Dan otvorenih vrata" (FOTO/VIDEO)

Povodom "Dana otvorenih vrata" u Upravi za policijsku obuku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske oko 300 djece i srednjoškolaca imalo je priliku danas da kroz dvočasovno druženje nauči više o radu policije, ali i opasnostima koje vrebaju i načinu na koji mogu da se zaštite.
MUP - Dan otvorenih vrata - Foto: RTRS
MUP - Dan otvorenih vrataFoto: RTRS

Upravu su posjetila djeca iz banjalučke predškolske ustanove “Plavi čuperak”, učenici Osnovne škole “Holandija” iz Slatine, te osnovnih škola “Miloš Crnjanski” i “Branko Radičević” iz Banjaluke, kao i srednjoškolci banjalučke Ekonomske i Tehničke škole.

U MUP-u Srpske organizovan "Dan otvorenih vrata" (Foto: RTRS)

Najmlađi su najviše interesovanja pokazali za vožnju bicakala na poligonu za obuku za bezbjedno kretanje i policijska vozila, dok je srednjoškolcima najinteresantnija bila oprema koju koristi policija, oružje, vježbe odbrane, ali i pokazna soba, u kojoj je demonstriran slučaj nasilja u porodici.

"Cilj manifestacije je da polaznicike upoznamo sa načinom rada Uprave za policijsko obrazovanje, načinom školovanja kadeta, opremom i naoružanjem, kao i nekim kabinetima kao što su kriminalističko-forenzička laboratorija ili školska policijska stanica", rekao je Mile Šikman, načelnik Uprave za policijsko obrazovanje.

U MUP-u Srpske organizovan "Dan otvorenih vrata" (Foto: RTRS)

Dan otvorenih vrata tradicionalna je manifestacija, koju MUP organizuje dva puta godišnje .