latinica  ћирилица
26/10/2016 |  14:25 ⇒ 14:27 | Autor: RTRS

Pažnja prema herojima i istorijskim događajima

Na izvještajnoj skupštini Saveza udruženja boraca NOR-a Republike Srpske u Banjaluci, razgovarano je o programu rada i aktivnostima u narednom periodu, kao i pripremi predstojeće izborne skupštine te organizacije.
Ministar Savanović -  SUBNOR - Foto: SRNA
Ministar Savanović - SUBNORFoto: SRNA

Ova populacija je imala istorijsku ulogu u borbi protiv fašizma i nacizma, naveo je ministar rada i boračko invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović.

On je dodao da i danas, nažalost, postoje ljudi koji osporavaju njihovu ulogu u borbi protiv ovog svjetskog zla.

- Oni nisu u pravu, s obzirom na istorijski momenat od 1941. do 1945. godine, a to je organizovanje svih normalnih patriotskih i zdravih snaga da se odupru "silama mraka i zla", kao i ideologiji nacizma koja je imala cilj da samo sebi da pravo na život, a sve druge narode pokori i pobije - poručio je Savanović.

Predsjednik SUBNOR-a Republike Srpske Blagoja Gajić rekao je da će se tradicionalno posvetiti pažnja istorijskim događajima i ličnostima iz NOR-a.

- Srpskoj smo i dalje bogati događajima iz NOR-a i poslijeratne izgradnje zemlje. Posvetićemo posebnu pažnju svetinjama koje govore o toj borbi, kao i bistama istaknutih boraca i narodnih heroja - rekao je Gajić.

On je zahvalio resornom ministarstvu na podršci SUBNOR-u, kao i tome što su dobili status organizacije od posebnog značaja.

Izvor: SRNA