latinica  ћирилица
27/10/2016 |  15:59 ⇒ 15:59 | Autor: RTRS

NSRS: Odluku o dodjeli Povelje donio Odbor

Povodom reakcija na dodjelu Povelje prilikom obilježavanja godišnjice Narodne skupštine Republike Srpske, institucijama, organizacijama i pojedincima, iz NSRS ističu da odluku o dodjeli Povelje nije donosila Skupština, već Odbor za obilježavanje 25 godina postojanja i rada Narodne skupštine.
NSRS - Foto: RTRS
NSRSFoto: RTRS

Iz Skupštine podsjećaju da Odbor čine svi dosadašnji predsjednici Narodne skupštine Republike Srpske, aktuelni potpredsjednici Narodne skupštine (osim Senada Bratića koji je istupio iz Odbora) i šefovi klubova parlamentarnih političkih stranaka aktuelnog saziva (osim šefa Kluba Domovina koji je istupio iz Odbora).

Predsjednik Odbora Nedeljko Čubrilović, na sjednici koja je održana, 19.10.2016. godine, predložio je da Povelja bude dodijeljena institucijama, organizacijama i dosadašnjim predsjednicima Narodne skupštine. Odbor za obilježavanje odlučio je da proširi listu dobitnika Povelje.

Čubrilović i ovom prilikom izražava saosjećanje i žaljenje svim porodicama stradalih u proteklom ratnom sukobu na prostoru Republike Srpske i BiH.

Predsjednik Narodne skupštine osuđuje počinioce ratnih zločina, bez obzira na njihovu vjersku i nacionalnu pripadnost, i očekuje od pravosudnih organa da procesuiraju sve počinioce ratnih zločina, kako nad pripadnicima bošnjačkog i hrvatskog naroda, tako i počinioce zločina nad pripadnicima srpskog naroda na području cijele BiH, navedeno je u saopštenju NSRS.