latinica  ћирилица
28/10/2016 |  15:46 | Autor: RTRS

Lažna uzbuna: U Posušju nema jezivih klovnova

Na području opštine Posušje ovih dana se nisu pojavljivali klovnovi koji su strašili stanovništvo i sve je izmišljeno, potvrđeno je “EuroBlicu“ u MUP Zapadno-hercegovačkog kantona.
Klovn navodno uslikan u Posušju - Foto: dnevni avaz
Klovn navodno uslikan u PosušjuFoto: dnevni avaz

Izvor je istakao da se sumnja da su slike skinute sa interneta i zatim plasirane kao da su uslikane u Posušju. Policija je utvrdila da u Posušju ne postoje lokacije koje se vide na slici.

Podsjetimo, u četvrtak uveče pojedini portali prenijeli su informaciju da su u pomenutom gradu na tri lokacije primijećeni klovnovi.

Kako piše "Avaz", klovnovi su primijećeni u Posušju na tri lokacije - kod trgovačkog centra Divna, u parku i pored benzinske pumpe INA.

Iako najčešće samo plaše djecu, zabilježeni su i prvi napadi. Najčešća situacija je ta da klovnovi stoje negde u prikrajku, prate vas iz sjenke i pokušavaju da uplaše.

I dok jedni tvrde da je riječ o velikom marketinškom potezu (u bioskope bi uskoro trebalo da stigne rimejk slavnog filma “It“, rađen po knjizi Stivena Kinga), drugi imaju zlokobnije objašnjenje.

Naime, proteklih dana internetom kruži priča, u kojoj se najavljuje da će klovnovi širom svijeta u nedelju 30. oktobra činiti masovne zločine, po uzoru na film “Purge“.