latinica  ћирилица
28/10/2016 |  16:26 ⇒ 17:39 | Autor: RTRS

Srbac: Najmlađima predstavljene prednosti zdrave ishrane (VIDEO)

Tradicionalnom manifestacijom u saradnji sa Poljoprivrednim institutom Republike Srpske promociji zdrave ishrane i proizvodnje zdrave hrane pridružili su se i učenici područne Osnovne škole "Dositej Obradović" u Kukuljama kod Srpca.
OŠ "Dositej Obradović" u Kukuljama - Foto: RTRS
OŠ "Dositej Obradović" u KukuljamaFoto: RTRS

Genetski modifikovane namirnice su i pored brojnih osporavanja sve prisutnije u našem okruženju.

- U ovom trenutku genetički modifikovani usjevi se 179,7 miliona hektara u 28 zemalja svijeta od kojih su pet zemlje članice Evropske unije - kaže Vojislav Trkulja, direktor Poljoprivrednog instituta Republike Srpske.

Ukazano je na važnost kontrole ispravnosti namirnica kojima se hranimo.

Lijevče polje ima preduslove za sve značajniju organsku proizvodnju povrća i voća. Kroz nastavni proces među namlađima konstantno se promovišu vrijednosti zdrave ishrane.

- Promocija zdrave hrane zastupljeno je u nastavi biologije i mi putem sekcija i vannastavnih aktinosti nastojimo da učenicima ukažemo na važnost zdrave ishrane - kaže Tanja Radomir, direktorka OŠ "Dositej Obradović".

Učenici starijih razreda prvačićima su kroz prigodan kulturno-umjetnički program predstavili narodne običaje tokom poljoprivrednih radova, a roditelji su za učenike i goste pripremili tradicionalna jela.