latinica  ћирилица
26/11/2016 |  14:50 | Autor: RTRS

Dodik: Kuba će biti upamćena po Kastru

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je danas telegram saučešća predsjedniku Državnog savjeta Kube Raulu Kastru povodom smrti bivšeg predsjednika Fidela Kastra i istakao da je Kastro, kao osvjedočeni ljevičar, dao nemjerljiv doprinos u izgradnji i razvoju kubanskog društva.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

"U ime građana Republike Srpske i u svoje ime upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća povodom smrti bivšeg predsjednika Fidela Kastra. Tokom duge i bogate političke karijere veliki revolucionar Kastro obavljao je najviše državničke dužnosti u zemlji i Kuba će biti upamćena po njemu", naveo je predsjednik Srpske u telegramu.

On je poručio da je riječ o borcu i velikom kubanskom patrioti koji je uživao ugled u dijelu slobodoumnog svijeta koji cijeni slobodu svih naroda, a protivi se bilo kakvim pritiscima.

Dodik je naveo da odlazak jednog od osnivača samostalne Kube predstavlja veliki gubitak za kubanski narod, ali istakao da će njegovo ime ostati trajno povezano sa najvažnijim trenucima u istoriji ove zemlje.

Bivši predsjednik Kube Fidel Kastro preminuo je sinoć u 90. godini.