latinica  ћирилица
28/11/2016 |  10:08 ⇒ 11:26 | Autor: RTRS

Popović: Rezolucije u funkciji perfidne sile

Vojnopolitički analitičar Gostimir Popović izjavio je da je veći broj rezolucija EU bez osnova i u suštini predstavljaju politiku perfidne sile kojima nastoje ostvariti pojedinčne, ali najviše ciljeve prekookeanskih saveznika.
Gostimir Popović (foto: facebook.com) -
Gostimir Popović (foto: facebook.com)

"Veoma je interesantan pristup EU u svojim pritiscima prema određenim sistemima, a posebno prema Rusiji i u manjem obimu i prema srpskom narodu, donošenjem rezolucija i raznih dokumenata koji nemaju ni svoj početak, ni sadržaj ni bilo šta", rekao je Popović.

Prema njegovim riječima, time se zamajava javnost, te pravi destabilizacija i u samoj Evropi, a ne samo kod onih prema kojima to Unija vrši.

Popović je naglasio da se to posebno odnosi na Rusiju, što pokazuje i posljednja rezolucija EU vezana za tu zemlju, i druge slovenske narode, te da u tom pogledu EU nema dobre namjere.

"Bilo bi veoma dobro kada bi neke od zemalja počele da razmišljaju o tome da se takve rezolucije više ne donose, nego da EU funkcioniše kao ozbiljan sistem koji će biti stabilizator u svijetu, a ne da pravljenjem tih rezolucija bude destabilišući faktor", istakao je Popović.

Izvor: SRNA