latinica  ћирилица
28/11/2016 |  10:37 ⇒ 18:30 | Autor: RTRS

Podignut nivo bezbjednosti u saobraćaju u Srpskoj

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Milija Radović izjavio je danas Srni da je u ovoj godini podignut nivo bezbjednosti u saobraćaju u Srpskoj, jer je prema statističkim podacima manji broj stradalih lica.
Policija - Foto: ilustracija
PolicijaFoto: ilustracija

"U ovoj godini na putevima u Srpskoj poginulo je 115 lica, što je značajno manje nego u prethodnoj godini. Očekujem da će i u narednom periodu bezbjednost saobraćaja na našim putevima biti podignuta na još viši nivo", rekao je Radović.

On je istakao da bi do kraja ove godine trebalo da budu identifikovane opasne tačke na svim putevima u Republici Srpskoj.

"Kada završimo ovaj posao, siguran sam da će biti smanjen broj saobraćajnih nesreća na putevima u Republici Srpskoj. Sve opasnosti koje dovode do neželjenih posljedica u saobraćaju moraju biti otklonjene", dodao je Radović.

Prema njegovim riječima, viši nivo bezbjednosti u saobraćaju rezultat je rada Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva saobraćaja i veza, Agencije za bezbjednost saobraćaja i Auto-moto saveza Republike Srpske.

"Preventivne kampanje koje smo sprovodili i u ovoj godini imale su efekta. Intenzivnije smo, bolje i kvalitetnije sproveli kampanje koje se odnose na vezivanje pojasa, kontrolu brzine i ostale aktivnosti bitne za podizanje nivoa bezbjednosti u saobraćaju", rekao je Radović.

Izvor: SRNA