latinica  ћирилица
28/11/2016 |  13:04 ⇒ 13:32 | Autor: RTRS

Mektić: Nisu potrebni stranci u Ustavnom sudu

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je danas u Banjaluci da BiH nisu potrebni stranci, a posebno u Ustavnom sudu BiH.
Dragan Mektić - Foto: RTRS
Dragan MektićFoto: RTRS

"Stranci ne mogu donijeti nikakvu sreću BiH. U BiH se isključivo moramo osloniti na sopstvene snage i raditi u korist naših građana, a ne da se bavimo politikantstvom", rekao je Mektić novinarima.

On tvrdi da su ministri u Savjetu ministara BiH iz Republike Srpske uvijek spremni da rade u interesu Srpske, pravde i vladavine prava, te da rješavaju pitanje Ustavnog suda u BiH.

"Sigurno je da ću se odazvati na eventualni poziv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, ako će sastanak biti u interesu Republike Srpske i s ciljem sprečavanja mogućnosti nasilne promjene Dejtonskog mirovnog sporazuma", dodao je Mektić.

Govoreći o izgradnji zgrade Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka /IDDEEA/ BiH, Mektić je ponovio da bi njena gradnja, kako je planirana prije poništavanja tendera, bila klasični kriminal, ali i da mora biti poništen javni tender za izradu putnih isprava, vozačkih dozvola i ličnih karata, čija je vrijednost 25 miliona evra, jer ga može ispuniti samo jedna kompanija.

Izvor: SRNA