latinica  ћирилица
28/11/2016 |  14:28 | Autor: RTRS

Vučić: Čistka onih koji su se bogatili na "državnoj grbači"

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se sprema "ozbiljna metla" za mnoge ljude koji su se bogatili na "državnoj grbači".
Aleksandar Vučić - Foto: RTRS
Aleksandar VučićFoto: RTRS

"Sprema se ozbiljna metla za mnoge ljude koji su uživali na državnoj grbači, ozbiljno se bogatili, a umeli uvek da lažiraju rezultate. Uvek ćete videti razliku između papira i realnog keš loa, realne likvidnosti", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Povodom informacija da policija provjerava poslovanje "Elektroprivrede Srbije" /EPS/ zbog zloupotreba u trgovini strujom, Vučić kaže da će sutra dobiti precizne informacije o dešavanjima u ovom preduzeću.

Kada je riječ o izjavi predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da ne treba da se štedi na vojsci, Vučić je rekao da je njegov odgovor i Nikoliću i drugima da se ne može isplatiti ono što se nema.

"Vojsci smo, kao i policiji, namenili pet odsto povećanja plata, iako je MMF bio protiv bilo kakvog povećanja i jednima i drugima. Možemo da se pružamo samo onoliko koliko smo dugi", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da poštuje stavove Nikolića, koji odgovorno obavlja posao predsjednika Srbije. "Predsednik je vezan za vojsku, želim tu izjavu da razumem kao njegovu želju da vojska bude zadovoljna", naveo je Vučić.

On je rekao da mu je teško da neprestano odgovara na neistine poput one da Albanija izdvaja više od Srbije za vojsku, navodeći da Albanija izdvaja 106 miliona evra za vojsku, a Srbija od 630 do 640 miliona evra, što je više i od Bugarske i Hrvatske, a nešto manje od Mađarske.

"Naša vojska se sve ozbiljnije oprema, naoružava, postaje značajan faktor stabilnosti, a ne pretnja bilo kome. Mnogo ulažemo u vojsku, proporcionalno našem BDP-u. Danas je samo devet NATO zemalja ispred nas po ulaganju u vojsku", istakao je Vučić.

Govoreći o ekonomiji Srbije, Vučić je rekao da se potvrđuje njegova izjava da je narednih pet godina "zlatno doba" Srbije, te najavio da će Vlada zajedno sa Savjetom stranih investitora formirati nacionalni savjet za konkurentnost da bi država bila privlačnija za investiranje.

Vučić je naveo da je za devet mjeseci ove godine iznos stranih investicija bio 1,25 milijardi evra, a da se očekuje da do kraja godine bude 1,8 ili 1,9 milijardi evra, dok su na primjer u BiH, investicije 400 miliona evra.

Izvor: SRNA