latinica  ћирилица
28/11/2016 |  15:54 ⇒ 18:30 | Autor: RTRS

Bogdanić u posjeti udruženju "Minerali" (VIDEO)

Saveza udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Srpske "Menerali", započeo je 2008. godine projekat pokretanjem zaštitnih radionica radi zapošljavanja njihovih članova.
Dragan Bogdanić - Foto: RTRS
Dragan BogdanićFoto: RTRS

Obaveza društva je da podrži projekte ovog udruženja da bi njihov rad bio održiv, poručio je resorni ministar Dragan Bogdanić.

U udruženju “Minerali” se nadaju da će institucije u skladu sa zakonom početi da kupuju njihove proizvode jer bi na taj način dobili neophodnu pomoć. 

- Nadam se da će ova posjeta ministra i podrška koju nam ukazuje u narednom periodu poboljšati prodaju i omogućiti osobama sa invaliditetom da ova radionica bude samoodrživa - rekao je Radomir Radmilović, predsjednik upravnog odbora Saveza udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Republike Srpske "Menerali".

- Nismo svi shvatili da smo mogli da kupujemo ovaj ili neki drugi proizvod, da licima sa invaliditetom omogućimo da se socijalizuju, da učestvuju ravnopravno s nama u društvu. Da zaboravimo profite i da ih podržimo kupovinom njihovih proizvoda - navodi Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.