latinica  ћирилица
28/11/2016 |  15:59 ⇒ 17:46 | Autor: RTRS

Šamac: Konstituisana Skupština opštine (VIDEO)

U Šamcu je održana konstitutivna sjednica Skupštine opštine, na kojoj su verifokovani mandati 25 odborika.
Skupština opštine Šamac - Foto: RTRS
Skupština opštine ŠamacFoto: RTRS

Novi predsjednik Skupštine opštine Šamac je Đuro Ivanović iz Hrvatske koalicije. Načelnik opštine Đorđe Milićević nije dobio podršku skupštinske većine okupljene oko SNSD-a za većinu predloženih kandidata vršilaca dužnosti opštinskih resora. 

Skupštinsku većinu čine SNSD, DNS, Hrvatska koalicija i Nezavisna stranka „dr Mihajlo Tovirac“ sa 14 odbornika. Savez za promjene ima 11 što je nedovoljno da budu stabilna podrška načelniku opštine Đorđu Milićeviću. Prva sjednica Skupštine opštine pokazala je da dva bloka imaju različita mišljenja o brojnim pitanjima, što će se, svjesni su i jedni i drugi, odraziti na funkcionisanje lokalne vlasti.

- Stare, destruktvine snage pokušavaju da svoj izborni, gubitnički izborni rezultat pretvore u pobjedu time što su formirali skupštinsku većinu - naodi Blagoje Simić, klub SDS-a.

- Ali to ne znači da mi na budućim sjednicama nećemo biti konstruktivan dio skupštine, svjesni smo situacije u kojoj se nalazi opština Šamac - kaže Predrag Marinković, klub SNSD-a.

Danas nisu izabrani vršioci dužnosti načelnika pet od sedam opštinskih odjeljenja i službi, niti zamjenik načelnika opštine.

- Moji prijedlozi nisu prošli, prošli su samo neki iz nekih političkih kalkulacija i to je potpuno jasno - navodi Đorđe Milićević, načelnik opštine Šamac.

Za vršioce dužnosti načelnika finansija imenovan je Slobodan Sjenčić, a opšte uprave Lepa Trivić.