latinica  ћирилица
28/11/2016 |  16:26 ⇒ 17:47 | Autor: RTRS

Bratunac- Konstituisan lokalni parlament, DNS prekršio koalicioni sporazum (VIDEO)

Izborom funkcionera i verifikacijom mandata, u opštini Bratunac konstituisan je novi saziv lokalnog parlamenta. Za predsjednika SO izabran je Ćazim Јusupović iz SDA, a Vidoje Zarić iz SNS-a za potpredsjednika.
Bratunac - Sjednica Skupštine opštine - Foto: RTRS
Bratunac - Sjednica Skupštine opštineFoto: RTRS

Buduću skupštinsku većinu u Bratuncu činiće odbornici SDA, DNS-a, SNS-a SDS-a, ujedinjene Srpske, NDP-a i jedan nezavisni odbornik. Predstavnici vlasti kažu da će odnos prema radu biti drugačiji nego u ranijim sazivima.

Prvi čovjek lokalnog parlamenta je Ćazim Јusupović koji je rekao da će prioriteti u radu biti investicioni projekti

Skupštinsku većinu je podržao i načelnik opštine čija SDS se naknadno priključila lokalnoj vlasti.

"Kada se završe izbori mora da se podvuče crta gdje interesi građana postaju prioritet broj jedan. Ovo je bila najrealnija skupštinska većina", izjavio je načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović.

U opozicionom SNSD-u koji ima dva odbornika kažu da će nova većina nastaviti loš rad iz prošlih mandata

Osim SNSD-a, u opoziciji u Bratuncu su ostali i odbornici PDP-a, SDP-a i Saveza za demokratsku Srpsku.

SNSD: DNS PREKRŠIO KOALICIONI SPORAZUM

DNS, SNS, NDP i Ujedinjena Srpska, uz podršku SDS-a, danas su "na velika vrata uveli SDA u politički život Bratunca", saopšteno je iz bratunačkog odbora SNSD-a.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Bratunac Slavica Јovanović istakla je da je današnja konstitutivna sjednica Skupštine opštine pokazala pravo lice pojedinih političkih partija iz Republike Srpske koje čine skupštinsku većinu u ovom mjestu.

U saopštenju se ukazuje da SDA sa četiri odbornika postaje ključni faktor u odlučivanju u bratunačkoj Skupštini i ističe da je to učinjeno radi zadovoljavanja ličnih interesa pojedinaca iz stranaka koje su formirale skupštinsku većinu, zanemarujući činjenicu da SDA javno negira postojanje Republike Srpske.

Јovanovićeva, koja je i odbornik u novom skupštinskom sazivu, kaže da su u bratunačkom SNSD-u posebno ogorčeni na lokalni DNS, sa kojim su prije izbora potpisali koalicioni sporazum o saradnji, a koji je ta stranka prekršila u Bratuncu, kao i u Bijeljini i još nekim opštinama Republike Srpske.

Ona je osudila neprincipijelnost DNS-a i naglasila da se, po ko zna koji put, pokazalo da ova stranka ne poštuje dogovore i ne djeluje po principima političke korektnosti.

Јovanovićeva ističe da se SNS krije iza imena Aleksandra Vučića, a u Bratuncu "uvodi SDA u vlast", zaboravljajući šta se Vučiću desilo prilikom prošlogodišnje posjete Potočarima na poziv predstavnika iz te stranke.

"To što je SDA draža DNS-u i SNS-u od SNSD-a, dovoljno govori o tim strankama", zaključila je Јovanovićeva.

Izvor: RTRS, SRNA