latinica  ћирилица
29/11/2016 |  08:10 ⇒ 20:19 | Autor: RTRS

Kolumbija: Srušio se avion sa 81 osobom, šestoro preživjelo (VIDEO/FOTO)

Ukupno šest osoba od 81 putnika i članova posade je spaseno, nakon što se u centralnoj Kolumbiji srušio avion. Poslije zvaničnog saopštenja da je poginulo 76 ljudi, pronađena je još jedna, šesta, preživjela osoba. Fudbaleri brazilskog kluba bili su među putnicima. Pretpostavlja se da je uzrok pada aviona nestanak goriva.
Pao avion u Kolumbiji (Foto: Twitter) -
Pao avion u Kolumbiji (Foto: Twitter)

 13.23 Spasen šesti preživjeli, igrač Heli Hermit Žampijer Net, koji je u procesu evakuacije.

Spasen šesti preživjeli (Foto: EPA/LUIS EDUARDO NORIEGA A.)

12.40 Fotografija trojice fudbalera Šapekoensea, koji zbog povreda i suspenzija nisu ušli u avion za Medeljin, u svlačionici kluba, velikom brzinom proširila se društvenim mrežama i najbolje opisuje tugu poslije tragičnog događaja.

(Foto:twitter)

Na fotografiji, gdje trojica fudbalera sjede na svojim mjestima u praznoj svlačionici, bez ijedne riječi teksta, opisuje veličinu tragedije nakon pada kolumbijskog aviona aviona u kojem je život izgubilo 76 osoba, a među njima i brazilski fudbaleri koji su putovali na prvu utakmicu finala Kupa Sudamerikana protiv Atletiko Nasionala.

12.15 Pet osoba je preživjelo pad, fudbaleri Alan Rušel i DŽekson Ragnar Folman, golman Danilo, novinar Rafael Hencel i član posade Himena Suarez.

12.00 Predsjednik Mišel Temer proglasio tri dana žalosti u Brazilu.

09.55 Jaka kiša zaustavila akciju potrage za preživjelima. Fudbalski tim bio je među 72 putnika i devet članova posade aviona koji je pao sinoć u sjevernom dijelu Kolumbije.

Avion sa 81 osobom, uključujući fudbalere brazilskog kluba, srušio se u centralnoj Kolumbiji. U padu aviona poginulo je najmanje 25 ljudi, izjavio je gradonačelnik mjesta Keha, koje se nalazi blizu pada. Avion se srušio u ponedjeljak uveče po lokalnom vremenu.

08.30 FS Јužne Amerike suspendovao je sve utakmice i ostale aktivnosti poslije pada aviona u Kolumbiji sa članovima brazilske ekipe "Čapekoense".

08.00 Mediji prenose različite podatke o broju preživjelih, od šest do 13.

Posada aviona prijavila je vanrednu situaciju tokom leta, ukazujući na probleme sa snagom motora, navodi se u saopštenju uprave Međunarodnog aerodorma "Hoze Marija Kordova" u Rionegru.

Mjesto nesreće (Foto: Twitter)

Avion je letio iz Bolivije za kolumbijski grad Medeljin, prenosi AFP.

Na Tviter nalogu aerodroma Hose Maria Kordova de Rionegro, koji se nalazi nedaleko od grada Medeljin, navodi se da "izgleda da ima preživjelih".

Fudbaleri brazilskog kluba Šapikoensea bili su među 72 putnika i devet članova posade tog aviona, dodaje britanska agencija.

"Izgleda da je nestalo goriva u avionu", rekao je Elkin Ospina, gradonačelnik obližnjeg grada La Ceha, za AFP.

Zbog loših vremenskih uslova, do mjesta nesreće može se doći samo drumskim putem, navodi se na Tviter nalogu aerodromskih zvaničnika.

Putnici u avionu prije polijetanja (Foto: Twitter)

"Ovo je tragedija ogromnih razmjera", ocijenio je gradonačelnik Medeljina Federiko Gutires, prenio je AP.

 

Izvor: Agencije