latinica  ћирилица
29/11/2016 |  10:12 ⇒ 10:37 | Autor: RTRS

Srebrenica: Učenici ne odustaju od humanih ciljeva

Učenici bratunačkih i srebreničkih škola priredili su zanimljiv i raznovrsan program u okviru humanitarnog koncerta koji su izveli s ciljem da prikupljeni prihod namijene za pomoć sedmočlanoj porodici Nikolić iz bratunačkog sela Fakovići kojoj je nedavno izgorjela kuća.
Srebrenica:Izgorjela kuća sedmočlane porodice Nikolić - Foto: SRNA
Srebrenica:Izgorjela kuća sedmočlane porodice NikolićFoto: SRNA

Iako je sinoć održani program bio raznolik, a cijena simbolična - dvije marke, posjeta nije bila zadovoljavajuća i svega dvadesetak građana prisustvovalo je ovom humanitarnom programu.

Učenici kažu da ih slaba posjeta i simboličan iznos prikupljenih sredstava od ovog nastupa neće obeshrabriti i pokolebati i da će nastaviti na različite načine da prikupljaju pomoć za porodicu Nikolić u kojoj je petoro djece od kojih su neka njihovi školski drugovi.

Do sada su učenici srebreničkih i bratunačkih škola izveli kulturni program u Bratuncu i prihod od ulaznica, kao i sredstva koja su prikupili od svog džeparca uručili su Nikolićima.

Plemenitost đaka trebalo bi da inspiriše i ostale stanovnike, posebno one imućnije, da se uključe u akciju i pomognu da se Nikolićima sagradi nova kuća.

Ova porodica je ostala bez kuće u ratnom vihoru, a nakon rata izgradila je novu kuću koja je uništena u nedavnom požaru.

Srećom niko od članova porodice nije nastradao i Nikolići se nadaju da će uz pomoć dobrih ljudi ponovo sagraditi sebi dom.

Nosilac domaćinstva Zlatan Nikolić zahvalio je načelniku opštine Bratunac Nedeljku Mlađenoviću, koji je odmah posjetio porodicu, uručio im jednokratnu novčanu pomoć i obezbijedio privremeni smještaj o trošku opštine dok im kuća ne bude obnovljena kuća.

Izvor: SRNA