latinica  ћирилица
29/11/2016 |  11:49 ⇒ 14:46 | Autor: RTRS

Grabovac: Razotkriću tajnu dva napuštena kontejnera UN-a

Predsjednik Odbora za traženje zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Marko Grabovac izjavio je Srni da neće odustati od utvrđivanja istine i skidanja tajne koju godinama kriju dva napuštena kontejnera sa oznakama UN u Odžaku.
Marko Grabovac - Foto: SRNA
Marko GrabovacFoto: SRNA

Grabovac je rekao da će do kraja ove sedmice obići lokaciju Gradskog muslimanskog groblja u Odžaku gdje se u dva kontejnera sa oznakama UN godinama nalaze ljudski posmrtni ostaci za koje sumnja da su srpske nacionalnosti.

"Na moje uporno insistiranje Tužilaštvo BiH i Institut za nestala lica BiH ne žele da se konačno utvrdi čiji se posmrtni ostaci nalaze u tim kontejnerima i zbog čega do sada ta tijela nisu identifikovana", istakao je Grabovac.

On je rekao da će sa predstavnikom određene institucije Republike Srpske obići i lokaciju napuštenog pravoslavnog groblja u Odžaku gdje mu je svjedok bošnjačke nacionalnosti na licu mjesta posvjedočio i pokazao lokaciju zaraslu u travu i šumu na kojem je navodno tajno pokopano pet ubijenih vojnika srpske nacionalnosti.

"Uzalud smo tražili od Tužilaštva i Instituta BiH da se izvrše probna kopanja na ovoj lokaciji, ali nećemo odustati da se izvrši ekshumacija ove grobnice", naglasio je Grabovac.

Izvor: SRNA