latinica  ћирилица
29/11/2016 |  12:48 ⇒ 12:51 | Autor: RTRS

Bar: Pretresi na 15 lokacija, oduzeto oružje i municija

Barska policija pretresla je jutros stanove i druge prostorija na 15 lokacija koje koriste 10 osoba i oduzela 10 komada oružja i municiju, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.
Oduzeto naoružanje i municija - Foto: SRNA
Oduzeto naoružanje i municijaFoto: SRNA

Službenici Centra bezbjednosti Bar su, uz saglasnost državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, izvršili akciju pretresa stanova i drugih prostorija na 15 različitih lokacija koja koriste 10 lica.

"Tokom pretresa pronađeno je i oduzeto šest pištolja različitih kalibara, gasni pištolj, tri puške, veliki broj municije kao i veći broj mobilnih telefona i SIM kartica", navodi se u saopštenju crnogorske Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je akcija izvedena s ciljem provjere prikupljenih operativnih saznanja i obezbjeđivanja dokaza, a u vezi sa rasvjetljavanjem teških krivičnih djela počinjenih na teritoriji Bara u prethodnom periodu.

"Protiv određenog broja lica biće podnesene odgovarajuće prijave. U akciji su učestvovali i službenici Posebne jedinice policije, službenici Sektora granične policije, kao i vodiči službenih pasa za pronalaženje droge, oružja i eksploziva", dodaje se u saopštenju Uprave policije.

Izvor: SRNA