latinica  ћирилица
29/11/2016 |  16:06 ⇒ 17:56 | Autor: RTRS

U Kostajnici i Novom Gradu održane konstitutivne sjednice lokalnih parlamenata (VIDEO)

U Kostajnici i Novom Gradu održane su konstitutivne sjednice lokalnih parlamenata.
Opština Novi Grad - Foto: RTRS
Opština Novi GradFoto: RTRS

Skupštinska većina u Kostajnici je stabilna, a između ostalih, u njoj su SDS i SNSD.

Novoizabrani predsjednik kostajničkog lokalnog parlamenta iz SNSD-a, Nikola Јanjetović, tvrdi da nije bilo problema pri dogovaranju skupštinske većine sa SDS-om, jer, kaže, SNSD-a želi da unaprijedi sve opštine u Republici Srpskoj, a među njima i Kostajnicu na čijem čelu je načelnik koji dolazi iz SDS-a.

Opozicija tvrdi da je ova sjednica pokazala svu besmislenost postojanja Saveza za promjene. Manje burno bilo je u novogradskim skupštinskim klupama. 

Odbornici Skupštine opštine Kostajnica tvrde, obezbijeđena je stabilna skupštinska većina, koju čine SDS, SNSD, SP, SDA, NDP, SDP i Ujedinjena Srpska.

Novoizabrani predsjednik lokalne Skupštine, Nikola Јanjetović iz SNSD-a kaže da ne postoji nespojivo, ako je riječ o dobrobiti svih građana.

- Savez nezavisnih socijaldemokrata nije imao nikakvih problema napraviti ovdje skupštinsku većinu sa SDS-om, jer predsjednik SNSD-a želi da unaprijedi sve opštine u Republici Srpskoj i jedna od tih opština je Kostajnica, poručio je Јanjetović.

Novi-stari načelnik opštine Kostajnica, Drago Bundalo iz SDS-a, poručio je da skupštinska većina obećava jedinstven rad u cilju razvoja ove lokalne zajednice.

- Imamo jedno jedinstvo i ja mislim da će ovo biti što se tiče Kostajnice grada da ćemo svako po svojoj liniji dovući više sredstava u naš grad i da ćemo dalje razvijati našu opštinu, istakao je Bundalo.

Iz kostajničke opozicije, koju čine PDP i DNS, tvrde da je konstitutivna sjednica pokazala svu besmislenost postojanja Saveza za promjene.

- Vidite da smo došli u situaciju da je načelnik iz SDS-a, a predsjednik Skupštine iz SNSD-a. Znači, sve ono što se priča o politici Saveza za promjene u Kostajnici je palo u vodu, naglasio je Željko Čekić, odbornik PDP-a u SO Kostajnica

U Novom Gradu, bez iznenađenja. Stabilnu skupštinsku većinu u ovoj opštini čine odbornici SNSD-a, DNS-a, Socijalističke partije i SDA.Predsjednik Skupštine je iz DNS-a, a prvi čovjek opštine, dolazi iz SNSD-a.

- Skupštinsko rukovodstvo ostaje u dosadašnjem sastavu, a to je i jedna potvrda da smo u proteklom periodu radili sa velikom upornošću i postigli zavidne rezultate, istakao je Mirko Zgonjanin, predsjednik Skupštine opštine Novi Grad

Za zamjenika načelnika opštine Kostajnica ponovo je izabran Goran Rabat iz SDS-a, a za zamjenika opštine Novi Grad Bojan Lukač iz SNSD-a.