latinica  ћирилица
29/11/2016 |  16:50 ⇒ 17:45 | Autor: RTRS

U opštini Nevesinje konstituisana nova vlast (VIDEO)

Novoizabrani načelnik Milenko Avdalović, iz SNSD-a, najavljuje nove projekte u oblasti infarstrukture i stvaranje povoljnog ambijenta za investicije i otvaranje novih radnih mjesta. Podršku za realizaciju planova nova administarcija ima u , kako tvrde, stabilnoj skupštinskoj većini.
Nevesinje - Foto: RTRS
NevesinjeFoto: RTRS

Nova radna mjesta i kapitalni infrastrukturni projekti- izgradnja vodovoda i rekonstrukcija saobraćajnica, glavni su zadaci nove opštinske administarcije. Dugogodišnji problem vodosnabdijevanja, prema najvama novog načelnika biće riješen u 2017. godini.

- Akcenat u 2017. izgradnja vodovoda- dva projekta Algaovac i Udbina, tada bi riješili vodosnadbijevanje u Nevesinje, poručio je Milenko Avdalović, načelnik opštine Nevesinje.

Rekonstrukcije dvije ulice u gradskoj zoni i magistralnog puta prema Mostaru, takođe su u agendi za narednu godinu. Pitanje svih pitanja- otvaranje novih radnih mjesta glavni je zadatak u četvorogodišnjem mandatu ističe Avdalović.

Za realizaciju zacrtanog, načelnik i njegovi saradnici imaće podršku većine odbornika novog skupštinskog saziva. Pozivaju i opoziciju da rade konstruktivno za dobrobit Nevesinja.

- Većina je stabilna 14 odborinika sa tendecijom proširenja od 21 ukupno odbornika, kaže Momčilo Vukotić, predjednik SO Nevesinje.

Prioritete i vlast i građani vide kao glavne probleme, koje treba rješavati.

Opštinu Neveisnje očekuje negativan rebalans budžeta za 2016. Budžet za narednu godinu biće planiran u iznosu od 6, 5 miliona maraka, što je na nivou prošlogodišnjeg.