latinica  ћирилица
29/11/2016 |  19:01 ⇒ 20:16 | Autor: RTRS

Modriča: Priča o ženi žrtvi nasilja (VIDEO)

Preko devet godina, Modričanka F.Ž., koja još nema ni trideset godina, trpjela je psihičko i fizičko nasilje muža nasilnika, kako kaže samo zbog četvoro djece.
Žena žrtva nasilja - Foto: RTRS
Žena žrtva nasiljaFoto: RTRS

Prije petnaestak dana je po drugi zatražila pomoć u Modričkoj sigurnoj kući, u kojoj se danas osjeća sigurno i slobodno. 

Sanjala je normalan život, brak i djecu. Idila je trajala nekoliko mjeseci, a onda je muž postao agresivan i počeo da pije. U takvom stanju ju je prvo psihički, a onda fizički zlostavljao. Čekajući pravo na život bez straha F.Ž. je odlučila da o svojoj muci javno progovori, jer je posljednji put bilo najgore.

Ova nesrećna žena do sada je dva puta spas tražila u sigurnoj kući u Modriči. Kako kaže više se ne vraća nasilniku i pored toga što je moli i obećava.

U modričkoj sigurnoj kući stručnjaci psihički osnaže žrtvu nasilja u pokušaju da se vrati normalnom životu bez straha. Kako kažu, u tom procesu ženi je veoma važna podrška sredine.

- Čini mi se da ona ima dosta podrške od strane porodice što je jako važno, dobija i neku širu podršku, što je takođe bitno za oporavak. Meni se čini da je ona na dobrom putu, naglasila je Biljana Marić, psiholog u Sigurnoj kući u Modriči 

U modričkoj sigurnoj kući pored ove Modričanke, borave još dvije žene žrtve nasilja sa šestoro djece, a od nove godine zaštitu ove kuće zatražile su 34 žene sa 45 djece.