latinica  ћирилица
29/11/2016 |  20:38 ⇒ 23:18 | Autor: RTRS

Milinčićeva u "Lazanski direktno": Cilj rezolucije EP je satanizovanje Rusije (VIDEO)

Rezolucija Evropskog parlament o borbi protiv ruskim medija Sputnjika i Raše Tudej, nije pokušaj zabrane njihovog rada, već ima vrlo sofisticiranu ulogu da se uklopi u jedan sistem satanizovanja Rusije, istakla je glavna urednica srpske redakcije Sputnjika Ljubinka Milinčić, gostujući u emisiji Lazanski direktno naše televizije.
Lazanski direktno - Foto: RTRS
Lazanski direktnoFoto: RTRS

Dodaje da je cilj da se lošim prikažu svi u Rusiji od njenog predsjednika do novinara koji predstavljaju svoju zemlju u svijetu.

Za političkog analitičara Dragomira Anđelkovića neobavezujuća rezolucija kojom su ruski mediji izjednačeni sa terorističkim organizacijama predstavlja histeriju mondijalističke elite koja je doživjela poraz u Evropi. 

- Uzdržani, plus oni koji su glasali protiv su bili u većini, ali je donesena. Tamo negdje pisaće da je to stav Evropskog parlamenta, istakla je Ljubinka Milinčić, glavna urednica srpske redakcije "Sputnjika".

Na pitanje ima li posljedica, Milinčićeva je ogdovorila: "Direktno nam još niko nije rekao da nas ne želi, ali juče smo imali sastanak NATO-a u Beogradu, gdje nas nisu pustili da uđemo".

- Nije to usmjereno protiv Rusije, to je usmjereno protiv evropskih, suverenističkih, nacionalističkih sve jačih snaga. Mediji su centralna arena. Onaj ko ima dominaciju u medijskoj areni, može da promoviše svoju ideologiju. Sputnjik i Raša tudej razbijaju taj ideološki monopol. Može da se čuje i nešto drugo, naglasio je Dragomir Anđelković, politički analitičar.