latinica  ћирилица
30/11/2016 |  21:09 ⇒ 21:20 | Autor: RTRS

Promovisana knjiga "Ispovest ludaka" Gorana Vračara

U Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo večeras je pod motom "Umjetnost radi umjetnosti" u pravom muzičko-scenskom maniru predstavljena knjiga Gorana Vračara "Ispovest ludaka".
Istočno Novo Sarajevo - "Umjetnost radi umjetnosti" - Foto: SRNA
Istočno Novo Sarajevo - "Umjetnost radi umjetnosti"Foto: SRNA

 U programu predstavljanja Vračarevog romana učestvovali su Ivana Kovačević, koja je recitovala i svoju poeziju, Trio muzičke škole, pjevačice Maja Buha i Marija Manjak, uz izložbu likovnih i foto radova učenika Srednjoškolskog centra "28. juni" u Istočnom Sarajevu.

"Na predstavljanju knjige sam izvjesno vrijeme radio sa Zoranom Todorovićem. U uvodu su učestvovali aktivni omladinci iz Srednjoškolskog centra `28. juni` koji su imali svojih 15 minuta, a tokom promocije pjevao je i Crkveni hor `Katera`", rekao je Vračar.

On je istakao da, za razliku od standardnih promocija knjiga, večeras u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo niko nije govorio o poeziji autora.

"U suštini su mi dosadne standardne promocije knjiga tokom kojih sjedim u sredini i čitam poeziju, a dvojica oko mene me hvale. Želja mi je bila da djeca iznesu tu poeziju, a da je posjetioci čuju i dožive, te da sami odluče da li im se dopada ili ne, i bez sufliranja sa scene da li valja ili ne", dodao je Vračar.

Vračarevu poeziju su govorili Ivana Erić, Taša Ikić i Gordan Vračar, autorov sin.

Goran Vračar je do sada objavio šest zbirki poezije, a za neke je bio nagrađivan. Ovo je prva zbirka koju objavljuje Matična biblioteka Istočno Sarajevo.

Izvor: Srna