latinica  ћирилица
01/12/2016 |  09:15 | Autor: RTRS

Karapetrović: Prioriteti konsolidovanje budžeta i bolji privredni ambijent

Načelnik Laktaša Ranko Karapetrović rekao je da će prioriteti u njegovom četvorogodišnjem mandatu biti konsolidacija budžeta i stvaranje boljeg privrednog ambijenta u opštini.
Ranko Karapetrović, načelnik Laktaša - Foto: RTRS
Ranko Karapetrović, načelnik LaktašaFoto: RTRS

Karapetrović je naveo da će prilikom izrade budžeta biti izvršena temeljna analiza svih rashoda i prihoda kako bi se postigao optimum budući da je opštinska kasa za narednu godinu manja za 700.000 KM.

Kada je riječ o novim investicijama i zapošljavanju, načelnik Laktaša podsjetio je da je ta opština i do sada imala određene podsticaje za investitore.

- Nastojaćemo da razradimo čitavu lepezu podsticaja i da nastavimo da formiranjem novih privrednih zona pružamo povoljnije uslove za dobijanje lokacije - rekao je Karapetrović i dodao da mu je cilj da se svi potencijali opštine najbolje iskoriste.

Načelnik Laktaša otkrio je da se već priprema sistematizacija radnih mjesta u opštini.

- Nisam sklon otpuštanju, ali nećemo primati nove službenike jer već imamo određen broj radnika koji ostvaruju prava na penziju, pa ćemo na taj način smanjiti njihov broj i rasporediti ih na određena radna mjesta u privredi i drugim javnim službama - poručio je Karapetrović.

On je naglasio da će raditi na rješavanju veoma izraženog problema sa vodosnabdijevanjem, zbog čega su već raspisani tenderi za tri vodovoda - Trišića brdo, Berića brdo i Crnića glavica.

- Očekujemo da će ovi poslovi uskoro biti okončani - poručio je Karapetrović.

Kada je riječ o Poslovnoj zoni u Aleksandrovcu, načelnik opštine Laktaši istakao je da je cilj da ona bude proširena.

On je rekao da je u tom smislu potrebno uraditi regulacioni plan, za šta su potrebna određena finansijska sredstva.

- Nisam siguran da će se to moći brzo realizovati, ali je cilj da taj posao bude završen u naredne četiri godine - istakao je Karapetrović.

On je naglasio da će se posvetiti i rješavanju komunalnih problema, kao i sanaciji i modernizaciji putne mreže u opštini, što će zavisiti od raspoloživih sredstava.

Karapetrović je naveo i da se vode pregovori o uvođenju led rasvjete, što bi bila značajna ušteda u opštinskoj kasi.

- Trenutno tražimo najpovoljnije modele i mogućnost korištenja evropskih fondova i fondova za energetsku efikasnost za te potrebe - rekao je načelnik Laktaša.

Izvor: SRNA