latinica  ћирилица
01/12/2016 |  10:48 | Autor: RTRS

Popović: Posjeta Dodika Sankt Peterburgu zarad budućnosti Srpske

Vojnopolitički analitičar Gostimir Popović ocijenio je da posjeta predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika Sankt Peterburgu predstavlja još jednu u nizu značajnih političkih, ekonomskih, društvenih i duhovnih aktivnosti koje Srpska sprovodi zarad svoje budućnosti u svim instancama.
Gostimir Popović (foto: facebook.com) -
Gostimir Popović (foto: facebook.com)

- U tom smislu, posjeta ima vrlo ozbiljan i praktičan duh koji, kao rijetko kada, zaista odiše prijateljstvom i dobrom atmosferom, što treba iskoristiti u narednom vremenu - rekao je Popović.

On je naglasio da to nije ostalo bez reakcije u užem i širem okruženju, tako da je iz okruženja došla "mala otrovna strelica" da se Rusija "miješa u poslove Balkana", dodajući da je Rusija na Balkanu uvijek bila faktor stabilizacije.

- U ovom slučaju to su strelice koje dolaze preko okeana i iz određenih, nižerangiranih krugova EU i u tom pravcu veoma je važno odgovoriti im da je Rusija faktor stabilizacije na Balkanu zadnjih nekoliko stotina godina, a ne samo nekoliko posljednjih godina - naveo je Popović.

On je istakao da je, u smislu stabilizacije Balkana, te održavanja i razvoja srpskih društveno-političkih sistema, takođe značajna posjeta predsjednika Dodika Rusiji.

- Takođe, u tom smislu, možemo reći i da je to jedna od najvažnijih njegovih posjeta i da se 2016.godina zaključuje sa vrlo snažnom aktivnošću, a potvrdu toga daju upravo oni koji su nedobronamjerni prema svim slovenskim narodima, a posebno prema Rusima i Srbima - naveo je Popović.

Izvor: SRNA