latinica  ћирилица
01/12/2016 |  12:03 ⇒ 12:10 | Autor: RTRS

Јohanes Han u ponedjeljak u Beogradu

Evropski komesar za susjedsku politiku i pregovore o proširenju, Јohanes Han, posjetiće Beograd u ponedeljak, 5. decembra, kada će biti potpisan ugovor vrijedan 80 miliona evra za podršku temeljnoj transformaciji srpske javne uprave, saopštila je Delegacija EU u Srbiji.
Јohanes Han - Foto: RTRS
Јohanes HanFoto: RTRS

Komesar Han će se sresti sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem, kao i sa studentima i predstavnicima akademenske zajednice, stoji u saopštenju.

Pred posjetu, komesar Han je izjavio da "Srbija pripada porodici Evropske unije i čini izvanredan napredak u pravcu svog strateškog cilja, članstva u EU".

On je naglasio da je EU Srbiji najbolji partner u trgovini, investicijama i finansijskoj podršci u svim sektorima.

"EU pruža konkretnu korist građanima Srbije - za obrazovanje, poslovanje, vladavinu prava, javnu upravu, puteve, mostove i bezbjednost hrane. Blisko sarađujem sa Srbijom; zajedno smo jači kao partneri i prijatelji u prevazilaženju problema migracija, nezaposlenosti, bezbjednosnih izazova, i u očuvanju mira i stabilnosti u regionu", poručio je komesar Han pred dolazak u Beograd.

Izvor: Tanjug