latinica  ћирилица
01/12/2016 |  14:42 ⇒ 16:52 | Autor: RTRS

Zapaljena srpska zastava u Glini

Hrvatska policija je potvrdila da je u Glini tokom noći ispred sjedišta Pododbora SKUD Prosvjeta i Vijeća srpske nacionalne manjine u Glini, izgorjela srpska zastava.
Zapaljena srpska zastava u Glini (Foto: jutarnji.hr) -
Zapaljena srpska zastava u Glini (Foto: jutarnji.hr)

Ispred sjedišta Pododbora SKUD-a Prosvjeta i Vijeća srpske nacionalne manjine u Glini izgorjele su istaknute zastave srpske nacionalne manjine i države Hrvatske, potvrdila je policija.

Treća u nizu, zastava grada Gline ostala je neoštećena.

Sisačko-moslavački dožupan iz redova srpske nacionalne manjine Boro Rkman osudio je paljenje srpske zastave u Glini i naglasio da ne vjeruje da će doći do narušavanje odnosa Hrvata i Srba zbog toga incidenta, te da očekuje da će hrvatska policija brzo razriješiti ovaj slučaj.

Tačno vrijeme paljenja zastave nije poznato, a jedino se zna da je slučaj policiji prijavljen u utorak 29. novembra.

Mediji u Hrvatskoj prenose da je malo vjerovatno da je zastave, koje su postavljene na zidu zgrade, na visini od 4,5 metara od tla, zapalio neko sa zemlje.

Pretpostavlja se da zastave nisu namjerno zapaljene, jer je na balkonu na istoj adresi gdje je i sjedište Vijeća srpske nacionalne manjine u to vrijeme izbio požar, kada su se od kante sa žarom zapalila drva i stolarija.

Iz Sisačko-moslovačke policijske stanice rečeno je da policija provodi detaljno kriminalističko istraživanje ovog slučaja, ali ne isključuje mogućnost povezanosti požara na balkonu te zgrade sa paljenjem zastave.

Izvor: SRNA