latinica  ћирилица
01/12/2016 |  16:45 ⇒ 02/12/2016 | 02:45 | Autor: RTRS

Izvještaj o rezultatima referenduma u nadležnosti NS RS

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ne može se ni na koji način dovoditi u vezu sa procedurom objave Izvještaja o rezultatima referenduma održanog 25. septembra, jer je taj postupak ustavno i zakonski u isključivoj nadležnosti Narodne skupštine Republike Srpske, koja tu proceduru i provodi, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.
Palata Republike Srpske - Foto: RTRS
Palata Republike SrpskeFoto: RTRS

U saopštenju se podsjeća da ta procedura traje i sada, a nakon pokretanja procedure zaštite vitalnog nacionalnog interesa u Vijeću naroda Republike Srpske od bošnjačkih delegata.

Nakon završetka procedure i donošenja konačne odluke Ustavnog suda Republike Srpske, Narodna skupština Republike Srpske će objaviti Izvještaj o rezultatima republičkog referenduma, ističe se u saopštenju.

"Plasirane informacije, koje dovode u vezu predsjednika Republike sa ovim postupkom koji provodi Narodna skupština Republike Srpske, netačne i zlonamjerne. Smatramo da je današnje pisanje pojedinih medija iz FBiH tendenciozno i usmjereno isključivo na rušenje ugleda predsjednika Milorada Dodika i funkcije koju on obavlja", naglašava se u saopštenju.