latinica  ћирилица
01/12/2016 |  17:12 ⇒ 17:15 | Autor: RTRS

Obilježeno 24 godine od formiranja 3. odreda specijalne policije u Trebinju

u Trebinju su danas Veterani 3. odreda Specijalne brigade policije MUP-a Republike Srpske obilježile 24 godine od formiranja te jedinice.
Obilježeno 24 godine od formiranja 3. odreda specijalne policije u Trebinju - Foto: SRNA
Obilježeno 24 godine od formiranja 3. odreda specijalne policije u TrebinjuFoto: SRNA

Tim povodom služen je pomen poginulim i umrlim pripadnicima hercegovačkog odreda specijalne policije i položeno cvijeće na spomen-ploču pripadnika policije palih u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Ratni zamjenik komandanta hercegovačkog odreda specijalne policije Dragan Radanović rekao je da je ova jedinica uvijek bila tamo gdje je najteže, da je u ratnim dejstvima izgubila 12 boraca ili oko 10 odsto sastava, da je svaki pripadnik u prosjeku ranjavan dva puta, te da i danas od posljedica rata veterani umiru relativno mladi.

"Mi smo se borili za naša ognjišta i za Republike Srpsku. Zasluge uživamo, ali se za njih nismo borili", rekao je Radanović.

Dejan Bodiroga iz Udruženja veterana 3. odreda SBP zahvalio je Centru javne bezbjednosti /CЈB/ Trebinje i MUP-u Republike Srpske što nisu zaboravili ratne zasluge specijalne policije i žrtve koje su podnesene na teškom i dugom ratnom putu jedinice "od Trebinja do zapadnih krajeva Republike Srpske".

On je posebnu zahvalnost uputio i načelniku CЈB Trebinje Žarku Laketi koji je doprinio da se ubrzaju radovi na spomeniku poginulim pripadnicima MUP-a, koji grade CЈB Trebinje i Udruženje veterana.

Laketa je istakao da su se okupljeni danas prisjetili boraca koji su dali život za Republiku Srpsku, odnosno za MUP Republike Srpske, te odali zahvalnost njihovim porodicama.

Obilježavanju 24. godišnjice Odreda prisustvovao je i Dragan Simić, zamjenik komandanta Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske koji je istakao da je Hercegovački odred dao veliki doprinos stvaranju Republike Srpske, zbog čega je, kako je naveo, danas čast i ponos biti dio prisjećanja na njihove zasluge.

Izvor: Srna