latinica  ћирилица
01/12/2016 |  19:03 | Autor: RTRS

Nikolić: Uspješna saradnja sa UAE

Srbija će nastaviti uspješnu saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i ona će trajati još dugo, rekao je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić u Abu Dabiju na otvaranju festivala kulturnog nasljeđa "Šeik Zajed".
Tomislav Nikolić - Foto: TANЈUG
Tomislav NikolićFoto: TANЈUG

- Mi smo ovdje razgovarali o interesovanju koje vlada za našu robu - rekao je Nikolić, koji je na festivalu posjetio paviljon Srbije u organizaciji Privredne komore Srbije..

Nikolić je naglasio da su domaćini festivala, Ministarstvo predsjedničkih poslova UAE i Fondacija "Kalifa bin Zajed", pružili priliku Srbiji da se predstavi na tom festivalu i obezbijedili prostor besplatno, prenijeli su beogradski mediji.

- Vidim da naši domaćini vrlo malo znaju o našoj tradiciji, istoriji, kulturi i hrani, proizvodnji, a posebno onoj koja može da bude dobro prodavana na ovom tržištu. Tu ne mislim samo na hranu, parfimeriju i lijekove, već i na kožu i ostale artikle - rekao je Nikolić.

On je ranije danas razgovarao o novoj investiciji vrijednoj 20 miliona evra indijske kompanije Mulk holding.

- Mi smo razgovarali o sistemu od 34 indijske firme koje su ovdje umrežene i koje se bave gotovo svime što se na svijetu proizvodi i prodaje. Mislim da će naš današnji sagovornik da zainteresuje svoje prijatelje i mi ga očekujemo u Srbiji i hoćemo posebno da mu predstavimo srpski turizam - dodao je Nikolić.

On je dodao da će sutra srpska delegacija imati razgovore sa šeikom Bin Zajedom i sa predstavnicima privrede UAE.

Nikolić će sutra prisustvovati centralnoj proslavi Dana državnosti UAE, koja će biti održana u Abu Dabiju i tom prilikom se sastati sa brojnim državnicima drugih država koji će, takođe, prisustvovati tom događaju.

On je ranije danas doputovao u dvodnevnu radnu posjetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Izvor: Tanjug