latinica  ћирилица
02/12/2016 |  16:31 ⇒ 17:42 | Autor: RTRS

Stalna podrška Srpske Srbima na KiM (VIDEO)

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima KiM Milorad Arlov razgovarao je u Beogradu sa zamjenicima direktora za KiM Željkom Јovićem i Dušanom Kozarevim o povezivanju građana Republike Srpske i Kosmeta.
Akcija podrške Srpske Srbima na KiM - Foto: RTRS
Akcija podrške Srpske Srbima na KiMFoto: RTRS

Razgovarano je i o pomoći Srpske djeci na Kosovu i Metohiji, kao i o akciji "Spojimo djecu Banjaluke i Kosova i Metohije" i bratimljenju nekoliko osnovnih škola sa Kosmeta sa školama iz Srpske. 

Milorad Arlov, predsjednik Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije, naveo je da je razgovarano o konkretim prijedlozima Odbora za pomoć Srbima KiM iz Banjaluke i Republike Srpske.

- Namjeravamo da organizujemo podjelu Nikoljdanskih paketića djeci na KiM. Ova akcija organizovana je zahvaljujući podršci Ministarstva prosvjete i kulture Srpske, kao i osnovnih i srednjih škola - rekao je Arlov.

Željko Јović, zamjenik direktora Kancelarije za KiM, zahvalio se rukovodstvu Republike Srpske, kao i svim institucijama Srpske, te svim preduzećima i pojedincima koji su učestvovali u ovoj akciji, ali i onima koji pružaju svakodnevnu podršku.