latinica  ћирилица
05/01/2017 |  15:24 ⇒ 18:20 | Autor: RTRS

CЈB Trebinje-rasvijetljeno pet krivičnih djela iz prethodnih godina (VIDEO)

Centar javne bezbjednosti Trebinje, u prošloj godini, rasvijetlio je devet krivičnih djela, iz prethodnih pet godina.
MUP - CЈB Trebinje - Foto: RTRS
MUP - CЈB TrebinjeFoto: RTRS

Riječ je isključivo o djelima protiv imovine, tačnije o sedam teških krađa i o dva razbojništva. Јedno „razbojništvo“ počinjeno je čak u 2011. godini. U policiji kažu da, zbog nedostatka čvrstih dokaza, nisu mogli staviti tačku na svaki predmet. Nijedno od sličnih djela, koje još nije rasvijetljeno, kažu, neće biti odloženo.

Imovinska krivična djela su najprisutnija u oblasti kriminaliteta. Zbog svoje težine, specifičnosti izvršenja, iznosa štete, neka krivična djela zahtijevaju dugotrajan rad policije, a do izvršilaca dolaze na osnovu baze podataka, vještačenja i dodatnih informacija. Na udaru su trgovački i ugostiteljski objekti, gdje kradljivci pretpostavljaju da ima najviše novca. Pojedinačne štete iznose po više hiljada maraka.

U 2016. nakon novog razbojništva, razotkriven je počinilac, koji je počinio isto djelo, u velikom trgovačkom objektu, 2011.godine.

U policiji tvrde da nijedno evidentirano krivično djelo, po nepoznatom izvršiocu, nije odložeo i zabrovaljeno. Ne kriju da informacije o kriminalu dostavljaju i građani. Samo u prošloj godini, rasvijetljena su 23 krivična djela na dojavu građana.