latinica  ћирилица
05/01/2017 |  17:56 | Autor: RTRS

Mirko Filipović se definitivno povukao

Hrvatski MMA borac Mirko Filipović okončao je profesionalnu karijeru, drugi put.
Mirko Filipović (FOTO: www.mirkofilipovic.com) -
Mirko Filipović (FOTO: www.mirkofilipovic.com)

Popularni "Kro Kap" je najavio novu penziju nakon osvajanja turnira u Јapanu, gdje je sa tri nokauta stigao do 35. pobjede u karijeri.

Prvi put Filipović se povukao u jesen 2015. zbog povrede ramena, nakon čega je suspendovan od strane Američke antidoping agencije (USADA) zbog korišćenja ljudskog hormona rasta.

- Ovo je definitivno moj posljednji turnir, imam zdravstvenih problema, ovo je definitivno kraj moje karijere. Eventualno dolazi u obzir jedan oproštajni meč ukoliko uspijem da saniram koljeno s kojim imam velikih problema. Isključivo, naravno, u Јapanu pred praktično svojom publikom - izjavio je Filipović.

U svojoj bogatoj karijeri 42-godišnji Filipović je osim 35 pobjeda ostvario i 11 poraza uz dva neriješena ishoda. U kik-boks karijere je imao 23 pobjede i osam poraza.

- Biću pametniji što se tiče koljena, u njemu su pokidani ligamenti, hrskavica je uništena. Јa sam išao jednom nedjeljno kod doktora, nakon treninga na punktiranje. Ne želim više nikada da prođem takav pakao. Dao sam svoj maksimum. Znam da sam već prije najavljivao kraj, ali ovo je definitivno. Što se tiče sporta, dao sam svoje - dodao je on.

Filipović nema namjeru da se povuče iz sporta, a najavio je da već ima ponude iz inostranstva.

Izvor: B92